Cizrnový falafel


Poslat e-mailem

Suroviny:

400g cizrny

1 lžička jedlé sody

2 stroužky česneku

1 nasekaná šalotka

hrst nasekané čerstvé petržele

hrst nasekaného koriandru

1 polévková lžíce sušeného oregana

lžička červené papriky

lžička římského kmínu

lžíce sezamových semínek

lžička soli

černý pepř

50 g strouhanky z žitného knäckebrotu

ghee na smažení

 

Tahini zálivka

3 lžíce tahini

3 lžíce vody

1/2 stroužku česneku

lžíce citronové šťávy ( jabl.ocet)

sůl, pepř

Postup

1. Cizrnu namočíme přes noc do studené vody se lžičkou sody.

2. Vodu slijeme, dáme do mixéru, přidáme bylinky, koření, sůl a rozmixujeme ve hmotu, která bude držet pohromadě a bude pěkně lepit.

3. Hmotu přendáme do mísy, přidáme strouhanku z žitného knäckebrotu a sezamová semínka.

4. Vytvoříme kuličky.

5. Smažíme ve vyšší vrstvě ghee dozlatova.

6. Suroviny na zálivku smícháme ve skleničce s víčkem, protřepeme.

7. Podáváme se salátem.

Tip: pokud nechcete smažit, vytvořte místo kuliček placičky. Ty pak dejte na pečící papír a pečte dozlatova v troubě.

Postup:

Podělte se o zkušenosti s tímto receptem

Metabolic Balance najdete
v Děčíně a Ústí nad Labem

Metabolic balance přihlášení
* zapomněli jste heslo?